Michelle, jouw Mental Health Begeleider

Het is mei 2017 toen ik plots midden in de nacht verschrikt wakker word. Het zweet breekt me uit, mijn hart slaat op hol, mijn ademhaling is oppervlakkig en gejaagd en ik krijg het gevoel elk moment dood neer te kunnen vallen. In de periode die daarop volgt val ik van de ene in de andere paniekaanval.

Mijn lichaam vertoont nog meer onverklaarbare klachten en mijn hoofd gaat met me aan de haal en overtuigd mij ervan dat er fysiek iets gruwelijk mis is met mij. Totdat ik bij het zoveelste bezoek aan de huisartsen tot de ontdekking kom dat ik mentaal volledig uit balans ben geraakt en mijn lichaam dat probeert duidelijk te maken.

Het besef dat ik ver van mezelf en mijn levenspad ben geraakt, slaat in als een mokerslag. En dagenlang verkeer ik een roes en gaat alles op de automatische piloot. Ik sta in een soort "freeze" stand en heb geen idee hoe ik daar uit moet komen.

Therapie

Vanaf dat moment werd mijn leven beheerst door angst en depressie. Van me nauwelijks durven uit te spreken en aan te geven wat ik belangrijk vind, zeer weinig zelfvertrouwen, eigenwaarde en een negatief zelfbeeld. Gecombineerd met patronen als perfectionisme, een groot verantwoordelijkheidsgevoel, moeite om grenzen aan te geven en conflictvermijding en niet om hulp durven vragen aan toe en je hebt een onweerstaanbare cocktail voor een existentiële crisis te pakken.

De eerste hulpverlening bestaat uit medicatie (oxazepam en later citalopram) en sessies bij de praktijkondersteuner (POH-GGZ). Maar ik wist al snel dat dit niet voldoende is. Ik besloot zelf op zoek te gaan naar hulpverlening op maat. Ik vind maatwerk bij een Cesar Oefentherapeut en een psychotherapeut. 

Het roer moet om

De mentale crisis in 2017 was niet de eerste keer dat ik mentaal uit balans raakte. In 2010 was ik al eens thuis komen te zitten en in 2021 raakte ik weer even uit balans. Mijn lichaam blijft signalen geven dat ik nog niet helemaal op het juiste pad zit. Het roer moet om wil ik niet om de zoveel jaar in een mentale crisis belanden. Door mijn ervaringen ontstaat er het idee om iets te gaan doen op het vlak van mentale gezondheid. Na wat onderzoek besluit ik me te gaan omscholen. Ik begin met het volgen van het opleidingsprogramma Sociaal Ondernemen van Starters4communities. Om daarna de basistraining Gedrag, mindset & faalangst en de verdiepingstraining Pesten van Teken je gesprek te volgen. Gevolgd door de opleidingen Counseling en Energetische therapie. En om het af te toppen kom ik in aanraking met Human Design.

Ik merk de behoefte ontstaan om mijn eigen onderneming te gaan opzetten. In 2021 besluit ik dat ik niet meer voor een werkgever wil werken. En mijn praktijk Safe Haven for You ziet het levenslicht. Waarmee ik iedereen een veilige plek wil bieden om aan zijn of haar mentale gezondheid te werken.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Mail dan naar michelle@safehavenforyou.com. Liever bellen of via WhatsApp? Je kunt me bereiken via 06 46 7640 16. Of plan een vrijblijvende kennismaking in.